24 juni 2013

Cykeltårta till en 70-åring

Dessa tårtor gjorde jag till en 70-åring som älskar cyklar. Vad passar då bättre än en cykelskylt som födelsedagstårta. Det var inte helt lätt att skära till cykeln, men med lite pill gick det bra. Tårtan hade vaniljbottnar och var fylld med vit chokladganache med banan och jordgubbsfluff. Den var spacklad med grädde och täckt med blå sockerpasta.

Tyvärr blev tårtan lite svårhanterlig så när den väl hamnat i kartongen så fick den stanna där, även vid fotograferingen

För att vara på den säkra sidan hade jag även bakat en "bonustårta" med rosor och en snirklig pärldekoration. Jag gillar effekten av de röda rosorna mot den vita sockerpastan.
Denna tårta hade även den vaniljbottnar, men innehöll vit chokladganache och jordgubbsfluff. Den var också spacklad med grädde.


























En extra närbild på sockerrosorna.

Festen hölls på denna fina gård. Nästan granne med Emil, mitt i den småländska skogen. Det blev en riktigt fin dag och ett nöjt födelsedagsbarn.




2 kommentarer:

  1. Hej, skall göra en bröllopstårta i helgen, där de vill ha en "pärldekor". Hur har du gjort dina?
    Mvh Andreas

    SvaraRadera
  2. Find value in titanium.org's new price of titanium - TITanium Art
    This titanium art has made some beautiful men\'s titanium wedding bands things. You will find everything, from titanium bmx frame your titanium vs ceramic art to titanium trim hair cutter the design titanium iphone case and concept behind the world famous art.

    SvaraRadera